Enkla sätt att styla den äldre bilen

En gammal trotjänare ser inte så rolig ut för världen, men den fungerar fint. Det är inte värt att spendera tusentals kronor på att få den att se ut som nyskick, den har redan tappat i värde och det är bara att slänga pengar i sjön. Dock kan mindre renoveringar och knep få den gamla bilen att kännas fräsch och mysig inför jobbpendlingen eller turerna upp till stugan. 

Klädsel

En av de första sakerna som visar tecken på ålder är klädseln. Lädret börjar spricka och tygkläder blir matta, smutsiga och revas upp. Det är inte direkt inbjudande att sätta sig i en sådan bil. Men med ny bilklädsel ovanpå den gamla ser det genast mysigare ut. På vintern kan du gärna använda fårull som klädsel för att hålla värmen och få en mysig resa från punkt A till B.

Rekonditionering

Det kostar lite men om du nyss har köpt en äldre bil kan det vara skönt att få den helt rengjord, från utsidan och in. En rekonditionering innebär att proffsen dammsuger hela bilen, inklusive bagaget. Instrumentpanel torkas av och och gummidelar poleras och får tillbaka sin glans. Fönstren putsas och dörrarna vaxas. Om du vill kan du betala extra så tvättar de klädseln också.

Byt ut detaljerna

Ratten och växelspaken drar åt sig smuts och blir uttjänta genom åren. Du kan hitta nya på nätet för en liten kostnad och få bilen att se lite fräschare ut. Följer du alla tre tips kommer din bil att se ut som ny när du sitter i den.

Comments are closed.