post by admin | | 0

Kamremsbyte

Något som kan skrämma en bilägare är när kamremmen låter och man inser att det måste bytas, och det är viktigt att den byts. Motorn kan skadas och då blir kostnaden mycket mer. Förr eller senare så måste den bytas och antingen lämnar man in bilen för byte eller så fixar man det själv. Beroende på vilken bil man har så kan det vara lite olika krångligt.

Kamremmen är en viktig motordel som slits ned med åldern. Hur ofta man behöver byta den beror på årsmodell, slitage och hur många mil bilen har gått. Du kan hitta information om just din modell i din service bok. Har du inte kvar den kan du alltid googla. Man ska inte pressa den satta gränsen för kamremsbyte för slits den sönder kommer den att skada andra delar av motorn och det kan lätt bli skyhöga kostnader hos verkstaden. När man köper en ny kamrem ska man se till att få med spännhjul och löphjul som byts ut samtidigt. Detta eftersom hjulen också slits och är de äldre kan en ny kamrem fortfarande lossna och skada motorn. Ta också reda på om din kamrem driver vattenpumpen för då kommer du att vara tvungen att köpa en passande pump på samma gång.

kamrems-byteAtt byta själv

Om du har en gammal bil, så kan det vara betydligt enklare än på en nyare modell. Men det finns en del bra instruktionsfilmer och tips på nätet hur du ska gå tillväga. Och är du hyfsad händig så bör det inte vara någon större match för dig att byta kamrem. Du kanske till och med har någon bekant som är duktig på att meka i bilar som kan hjälpa dig.  Om du är ute efter en kamrem till Audi, kan du kolla in Mekanika.se, där hittar du kamremmar till flera bilmodeller men även annat som kan vara av intresse om du är den som gärna mekar själv med din bil.

Egen service

Att själv serva och sköta om sin bil innebär att du kan köra din bil mycket längre. Det kanske inte höjer värdet på den, men om du verkligen gillar din bil så kommer ditt underhåll av bilen göra att du kan använda den längre. Och som med allt som man har så behöver man sköta om saker och ting, likaså med bilen. Det kan vara svårt att höja prisvärdet på bilen när den ska säljas om du har bytt kamremmen själv men kom ihåg att spara kvittot och anteckna gärna på på kvittot vilket datum du bytte och vad mätarställningen stod på så du enkelt kan räkna ut när nästa byte måste ske.

Comments are closed.