post by admin | | 0

Service att göra själv

Vare sig man har en bil eller en motorcykel så kommer den förr eller senare att behöva lagas eller repareras på ett eller annat sätt. Vissa enklare saker kan man åtgärda på egen hand som olika typer av regelbundet underhåll för att förebygga att problem uppstår.

En enkel sak man kan göra på egen hand och som inte kräver någon större kunskap är att se till att ha rätt lufttryck i däcken eftersom detta påverkar både bränsleförbrukning och körprestanda. Vad som är optimalt tryck står i instruktionsboken till både bilar och motorcyklar.

En annan sak som man också kan göra själv, men som dock kräver lite mer kunskap är att byta olja i motorn. Ett bra tips är att byta olja åtminstone en gång om året på både bil och MC både för säkerheten såväl som motorns livslängd.
Andra saker som man också kan göra själv är till exempel byte av lampor som är trasiga samt byte av tändstift. Vid mer omfattande service som exempelvis byte av kamrem eller motorreparationer på större fordon är det säkrast att inte meka själv utan lämna bilen eller MC:n till en verkstad, om man inte är en riktig fena på motorer vill säga.

Även när det kommer till service att större fordon som till exempel lastbilar bör detta också utföras av professionella yrkesmän.

Comments are closed.