Service på stora fordon

Skillnaden på att serva ett större fordon och en helt vanlig bil skiljer sig rätt markant. Framförallt är det en betydligt större maskin man håller på med. Men det behövs service likaväl på stora och små fordon. Det är en sak som är säker. Det är viktigt för åkare och andra företag som använder sig av stora fordon i sin verksamhet att veta att man kan lita på att de fungerar i den dagliga verksamheten.

Tung lastbilBeroende på vilket typ av fordon och märke det är så finns det serviceställen runt om i Sverige för just ditt fordon. Hos Cosmo Truckcenter, som är återförsäljare för DAF, finns i dag 16 servicepartners runt om i landet som utför service på ditt fordon om du använder dig av DAF’s fordon i din verksamhet. De säljer även nya och begagnade lastbilar om du skulle vara i behov  av att förnya din motorpark.

Att vara lastbilsmekaniker innebär att du får jobba med stora grejer, du får göra reparationer och utföra service på tunga fordon. Idag så är många fordon väldigt moderna med datorstyrda komponenter som innebär att man under en utbildning till lastbilsmekaniker får lära sig både att skruva men också att lära sig olika programvaror för digitala felsökningar.

Det är ett väldigt varierande jobb att vara lastbilsmekaniker och att lösa problem och felsökning kan höra till vardagen. Viktigt är också vara snabb i sitt jobb då kunden verkligen behöver sitt fordon för sitt företag, varje dag som fordonet står still blir en kostnad och förlorad inkomst för kunden.

Comments are closed.