post by admin | | 0

Sköta firmabil

Att få ha en tjänstebil är tacksamt, tycker många. Man slipper slita på sin egen bil och sparar in mycket i bensinpengar när man inte behöver ligga ute med sådana kostnader tills lönen kommer. 

Men att ha en tjänstebil kommer med ett visst ansvar. Ett av de viktigaste kan vara att ta hand om utsidan. En skitig bil förmedlar en smutsig bild av företag så ta för vana att tvätta bilen. Ofta bär tjänstebilen företagets logga och den måste man också ta hand om.

Förutom allmän renlighet behöver man också utföra underhåll och service på bilen. Mycket av detta kanske firman står för, men det är du som ska se till att det bokas i tid och överhuvudtaget blir av. Efter en hård vinter kan det också vara på sin plats att se över vaxningen och lackskyddet. har det börjat släppa någonstans eller börjar bilen se matt och tråkig ut? Då kan det vara dags att lämna in den för vaxning och eller lackering. En ny lackering och vaxning kan dock betyda att man måste ta bort dekalerna på bilen, och de går troligtvis inte att rädda. Prata med ett tryckeri om att få dekaler skickade för att lämna ge till verkstaden, eller bara för rådgivning om hur man bäst sköt om trycksakerna.

Se över oljenivåerna i bilen och läs i manualen för att få veta hur ofta just din bilmodell behöver byta olja och filter. Ta också reda på när kamremmen senaste är bytt och när nästa måste ske: byter man inte kamremmen i tid och den går av så kommer hela motorn att skära sig.

Comments are closed.